Spelen op het werk met LEGO® Serious Play®!

009
0 Replies

In 2011 ben ik in contact gekomen met de LEGO® Serious Play® methodologie. Ik was onmiddellijk verkocht. Niet omdat ik grote fan was van LEGO®, want ik heb niet veel met LEGO® gespeeld toen ik klein was. Dat leek me meer iets voor jongens. Toen ik de opleiding in de LEGO® Serious Play® methodologie volgde, voelde ik me dan ook heel onwennig. Op de koop toe was mijn buur in de opleiding heel creatief met LEGO®. In een mum van tijd maakte hij dinosaurussen en auto’s. Het angstzweet brak me uit. Gelukkig is de methode zo opgebouwd, dat je absoluut geen LEGO® ervaring nodig hebt. Oef…

Maar wellicht vraag je je af, waarom ik dan wel zo fan ben van de LEGO® Serious Play® methodologie. Ik vind het een leuke en krachtige methode om met een groep van mensen op korte tijd resultaat te behalen. Die kracht ligt bij een aantal kernelementen van de methodologie, die ik graag met je deel.

Spel

Vooreerst is het spelelement een cruciaal onderdeel van deze methode. Zoals ik aangegeven heb in een vorige blog, is spel essentieel in ons leven, maar ook in de werkomgeving. En ik kan je verzekeren, er wordt geregeld gelachen tijdens dergelijke workshops, ook al worden serieuze onderwerpen behandeld.

Verbeelding

Verbeelding is inherent aan LEGO®, dus ook aan de LEGO® Serious Play® methodologie. Met verbeelding kan je situaties of innovatieve ideeën onderzoeken en voorbereiden. „Wat als de economie plots ineen stort?” of „Wat als onze concurrent groter wordt dan wij? Wat is dan de impact op onze strategie?”. Je kan je verbeelding de vrije loop laten gaan in een veilige omgeving.

Denken met je handen

Met LEGO® werken, betekent dat je volop met je handen bezig bent. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat onze vingers verbonden zijn met 80% van onze hersenen. Door simpelweg met je vingers te bewegen, worden verbindingen in je hersenen gelegd, die anders niet zouden gemaakt worden. Hierdoor kom je tot meer inzichten dan wanneer je je handen niet gebruikt.

3D

Vaak hoor ik dan de vraag: wat is het verschil met tekenen, want daar heb je ook je handen voor nodig? Het grote verschil is dat tekenen 2-dimensioneel is en bouwen met LEGO® 3-dimensioneel. In 3D kan je het gebouwde model, bijvoorbeeld een strategie, van diverse kanten bekijken, hetgeen je nieuwe inzichten kan verschaffen. Het is ook veel overzichtelijker. Een strategie gebouwd in LEGO® is veel duidelijker dan een strategie beschreven in een document. Je zal het ook veel beter onthouden. Dus de LEGO® Serious Play® methodologie heeft zeker een extra dimensie ten opzichte van tekenen of verven of dergelijke.

Verbondenheid

Niettegenstaande de deelnemers LEGO® modellen bouwen die fysisch los van hen staan, verbindt men zich heel snel met het model dat men gebouwd heeft. Als iemand per ongeluk een gebouwd model van een andere deelnemer stuk maakt, wees dan maar zeker dat er reactie komt van de getroffen deelnemer. Deze verbondenheid met het model maakt dat heel delicate onderwerpen vrij gemakkelijk en sereen besproken kunnen worden. Beeld je maar eens in dat je iemand feedback dient te geven over zijn of haar uiterlijk. Je moet al heel moedig zijn om dit te durven. En als je het durft, dan kan dit heel hard aankomen bij de ontvangende partij. Bouw je echter je feedback in LEGO®, dan komt de feedback veel minder hard aan bij de ontvangende partij. Tenslotte spreekt de boodschapper over het gebouwde model en niet over de persoon die het model heeft gebouwd.

100% deelname

Je herkent vast die vergaderingen waarin steeds dezelfde personen aan het woord zijn en de anderen gewoon luisteren. Dit betekent dat er heel wat mensen deelnemen aan de vergadering, met goede ideeën, maar deze, om welke reden dan ook, niet durven uiten. In een workshop met de LEGO® Serious Play® methodologie komt iedereen aan bod. Dus alle ideeën komen tot uiting. Ik zou zo nog een hele tijd kunnen doorgaan. Niet voor niets bestaat de uitdrukking “Waar het hart van vol is, loopt de mond van over”! Maar gezien ik geen voorstander ben van lange blogs, zal ik afsluiten met de omstandigheden waarin je deze methodologie kan toepassen.

Toepasbaarheid

De methodologie bestaat uit een aantal bouwstenen waarmee de begeleider de workshop kan samenstellen naargelang de gewenste resultaten. Deze flexibiliteit maakt dat de methodologie heel ruim ingezet kan worden. Bij strategiebepaling, fusies, veranderprojecten, productontwikkeling, teambuilding, het creëren van een gemeenschappelijke visie, etc. Er zijn evenwel 2 voorwaarden:

  1. het dient te gaan om een complex probleem, waar er niet onmiddellijk een (eenduidig) antwoord op is,
  2. je hebt een moedige manager nodig die open staat voor de ideeën van zijn/haar teamleden. Ik ben er alvast rotsvast van overtuigd dat de LEGO® Serious Play® methodologie een toegevoegde waarde kan betekenen voor organisaties.

En jij? Wens je meer te vernemen over deze methodologie en hoe deze kan bijdragen aan uw organisatie? Neem dan zeker contact met ons op!

Resource Planning: The Uncommon WayBusiness Model Canvas en Lego Serious Play

Share Your Thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *