Aanpak

  • Sterk mensgeoriënteerd

   Onze focus gaat naar de mens binnen de organisatie: we luisteren naar hun noden en verwachtingen en spelen hier graag op in. Dit neemt natuurlijk niet weg dat we onze focus op het vooropgestelde resultaat verliezen, integendeel. Maar, we onderscheiden ons graag door oprecht aandacht te hebben voor de mens achter de medewerker.

  • Focus op lange termijn groei

   Groei is een fundamenteel element binnen het hele traject, zowel voor jou als persoon als voor jouw organisatie in haar geheel. Net daarom streven we naar een duurzame groei, samenwerking en inzet. Dit samenspel van factoren maakt jouw organisatie ongetwijfeld succesvol!

  • Klant blijft aan het roer

   Wat zeker niet onbelangrijk is, wanneer onze samenwerking start, blijf je als kapitein aan het roer van je organisatie staan. Meer zelfs, we ondersteunen je zodanig dat je jouw boot in de juiste windrichting kunt sturen en zodat je matrozen vol enthousiasme én overgave de boot door wilde wateren en onvoorziene stormen kunnen loodsen.

  • Pragmatisch

   We vinden het belangrijk dat onze adviezen en interventies praktisch én bruikbaar zijn. We overdonderen je niet met ingewikkelde en complexe theorieën, maar dit betekent niet dat we er niet in geloven. We geven eerder de voorkeur om deze theorieën en methodologieën in onze rugzak te houden en ze te vertalen naar bruikbaar advies.

  • Puur

   We streven ernaar om zo duidelijk mogelijk te zijn in onze aanbevelingen, aanpak en adviezen. We houden er geen verborgen agenda’s op na en willen zo transparant mogelijk samenwerken. Dit kan al eens confronterend zijn, maar dit doen we steeds vanuit het oogpunt om je te helpen, als mens én als organisatie.

  • Sereen

   We gebruiken steeds een rustige en evenwichtige aanpak. Ook in woelige en emotionele tijden weten we steeds de kalmte te bewaren. Door een dergelijke, rustige aanpak bieden we je de nodige ruimte.

 • Verwezenlijkingen

 • Voorbeeld 1: Analyse van een HR-afdeling leidt tot betere samenwerking

  • UITDAGING
   Wanneer de Human Resources directeur van een KMO merkte dat haar afdeling niet optimaal functioneerde, vroeg ze Kenshō om haar afdeling onder de loep te nemen.
  • OPLOSSING
   Via interviews en analyse van de aanwezige documentatie onderzocht Kenshō alle aspecten van het HR-team. Van processen, procedures, missie en rapportering tot de ondersteunende producten, samenwerking en zelfs de organisatiestructuur. Het grootste struikelblok was de samenwerking tussen de HR-medewerkers intern. Samen met de klant werd een duidelijke organisatiestructuur bepaald en een aantal aanbevelingen geformuleerd.

   Kenshō organiseerde ook een aantal workshops die resulteerden in een HR-charter, HR-rapportering en actieplannen: de eerste stappen naar een betere samenwerking.

  • RESULTAAT
   De klant kreeg een beter zicht op de verbeterpunten binnen de HR-afdeling. Naast dat inzicht werd er ook een HR-charter ontwikkeld, één van de aanbevelingen door Kenshō. Dit omvatte het gedrag dat de HR-medewerkers belangrijk vinden om te vertonen binnen HR, wat ook leidde tot de definitie van een concreet actieplan. Een goede basis voor een productiever HR-team!
 • Voorbeeld 2: Begeleiding teambuilding ondernemers

  • UITDAGING
   Een grote bedrijvenorganisatie wou hun startweekend graag een creatievere invulling geven en kwam daarvoor bij Kenshō terecht. Kenshō begeleidde het hele weekend met twee doelstellingen in het achterhoofd: enerzijds de verschillende ondernemers met elkaar te laten kennismaken en anderzijds bouwen aan hun eigen onderneming. 
  • OPLOSSING
   De rode draad tijdens dit startweekend was de LEGO® Serious Play® methodologie waarbij de deelnemers aan de hand van LEGO® blokken elkaar beter leerden kennen. In combinatie met de Business Model Canvas methodologie maakte dit tegelijkertijd ook de aanzet tot beter inzicht in hun eigen onderneming, maar evengoed in die van de andere deelnemers. 
  • RESULTAAT
   Na dit weekend hadden de ondernemers een beter inzicht in elkaar én elkaars onderneming. De ideale start van het project!
 • Voorbeeld 3: Open en duidelijke communicatie leidt tot de aanvaarding van een verandering

  • UITDAGING
   Wanneer een vooraanstaande onderneming uit de toeristische sector besliste om HR-SAP te implementeren, hebben ze Greet Maeyaert betrokken voor het begeleiden van deze verandering.
  • OPLOSSING
   Greet stelde een concreet verander- en communicatieplan op en paste dit ook toe. Zo verzorgde ze zowel de communicatie als de begeleiding van (interactieve) opleidingsessies waarbij de eindgebruikers door het nieuwe systeem geleid werden en inzicht kregen in de voordelen van dit nieuwe systeem. 
  • RESULTAAT
   De investering in een duidelijk plan en interactieve, open communicatie heeft duidelijk opgebracht. Het nieuwe systeem werd zonder enige weerstand aanvaard en wordt op dit moment in de hele onderneming gebruikt, waardoor er minder tijd verloren wordt bij het actualiseren van persoonlijke informatie.
 • Voorbeeld 4: Begeleiding bij outsourcing leidt tot interne mobiliteit

  • UITDAGING
   Wanneer een vooraanstaande onderneming in de reissector geconfronteerd wordt met de outsourcing van een deel van de boekhouding, werd Greet Maeyaert betrokken vanuit een HR-oogpunt.
  • OPLOSSING
   Greet maakte een grondige analyse van de twintigtal getroffen medewerkers (achtergrond, kennis, carrière, etc..).  Zo had ze ook met elke betrokken medewerker een confidentieel gesprek om te polsen naar hun passies en professionele doelstellingen. Op basis hiervan werd er uitgekeken naar een andere opportuniteit binnen de organisatie, met de focus op een langdurige oplossing.
  • RESULTAAT
   De meerderheid van de betrokken medewerkers zijn intern overgeplaatst naar een nieuwe functie in een andere afdeling. Slechts van een tweetal medewerkers werd er afscheid genomen.