Neem het heft in eigen handen

BLOGBERICHTEN_010
0 Replies

Bloggen. Dat wou ik al lang doen. Maar ik vond allemaal redenen om het niet te moeten doen: ik ga dat doen als mijn website op punt staat, als ik wat meer tijd heb, als ik iets te vertellen heb wat men nog niet weet, etc. Heel veel “als”. En zo stelde ik het steeds maar uit. En van bloggen kwam er niets van in huis. En toch…

Een combinatie van twee zaken hebben me ertoe aangezet toch te beginnen met schrijven. Vooreerst realiseerde ik me dat ik de verantwoordelijkheid eigenlijk van me af schoof. Door te wachten op anderen of externe factoren, kon ik nog lang wachten. Een les die ik nochtans al lang geleden opgepikt heb van Stephen Covey in zijn boek “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap”. De enige die je bewust kan veranderen, is jezelf. Dus hopen dat een situatie of iemand anders eerst verandert, levert niets op. De tweede les heb ik geleerd van Eckhart Tolle in zijn boek “De kracht van het nu”. Het is nu dat je moet leven en niet in het verleden of in de toekomst. Alles gebeurt in het nu. In de toekomst gebeurt er niets, want als het gebeurt is het in het nu. Evenals in het verleden gebeurt er niets, want dat gebeurde toen in het nu…

Dus, het was hoog tijd om nu in actie te schieten. En bij deze is dit ook gebeurd. Zoals trotse ouders bij de geboorte van hun kind, ben ik trots op mezelf dat ik de stap heb gezet! Op naar het volgende artikel!

Posted by Greet Maeyaert

Change vs transformation

Share Your Thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *