Spelen op het werk: een must!

BLOGBERICHTEN_003
0 Replies

“Spelen? Er moet niet gespeeld worden op de werkvloer, maar gewerkt!” Deze opmerking heb ik al vaak gehoord. In veel bedrijven wordt spel geweerd uit de organisatie. Spelen lijkt tegengesteld aan werken. Nochtans zegt Brian Sutton-Smith:The opposite of play is not work, it’s depression.

Dus als je onvoldoende speelt, word je depressief. Moeilijk te geloven? Het is nochtans gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het belang van spel is reeds uitvoerig onderzocht. Zo is ook Dr. Brown Stuart een vooraanstaand onderzoeker in dit domein en oprichter van het „National Institute for Play”. Hij heeft tevens ontdekt dat er een verband bestaat tussen moordenaars en hun speelgeschiedenis. Maar liefst 90% van de onderzochte moordenaars blijken in hun kindertijd niet of onvoldoende gespeeld te hebben. Dus spel lijkt toch wel belangrijk te zijn in ons leven.

The opposite of play is not work, it’s depression.

— Brian Sutton-Smith

Wat is “spel”?

Als je er de woordenboeken op na slaat, dan vind je heel veel verschillende definities. Spel is dan ook voor iedereen verschillend. Het is bijvoorbeeld niet omdat ik van dansen hou, dat je daar ook van houdt. Spel heeft evenwel een aantal kenmerken:

  • het is doelloos,
  • je doet het uit vrije wil,
  • het heeft een intrinsieke aantrekkingskracht, het laat je goed voelen,
  • je hebt geen notie meer van tijd,
  • je bent je minder bewust van jezelf, je bent in „flow”,
  • je kan improviseren, je weet nooit wat er zal gebeuren,
  • je wilt het blijven doen.

Spel in de persoonlijke sfeer
Als we kijken naar ons privé-leven, dan maakt spel daar onlosmakelijk deel van uit. Denk maar aan de hobby’s die je beoefent of wanneer je met vakantie gaat, of samen met vrienden op stap gaat, of een boek leest, etc. Stel je eens een leven voor zonder al deze spelelementen. Om depressief van te worden, niet?

Spel in de bedrijfswereld
Als het spelelement zo belangrijk is in ons leven, waarom wordt dit dan zo weinig toegepast in bedrijven?

We mogen dan wel geleerd hebben dat spelen en werken niet samen gaan, ze kunnen niet zonder elkaar. Volgens Dr. Brown Stuart hebben we van spel het vernieuwende nodig, het gevoel van „flow”, het in-het-moment zijn, het ontdekkingsgevoel en de levendigheid dat het ons geeft. Maar daarnaast hebben we ook werk nodig. Het biedt ons een doel en economische stabiliteit, het gevoel dat we een dienst verlenen aan anderen en dat we nodig zijn.

Dus hoe je het ook draait of keert, spel hebben we nodig om onze job boeiend te houden. Het helpt ons om moeilijkheden de baas te kunnen en is essentieel om je gelukkig te voelen in je job. Het stimuleert ook je creativiteit. Zo kan je uren zwoegen op een probleem en maar geen oplossing vinden. Net wanneer je je even gaat ontspannen en afstand neemt van het probleem, krijg je een lumineus idee. Herkenbaar? Ga eens na wat voor jou spel is dat je kan inzetten op het werk. Iets dat je je goed laat voelen en waarbij je even geen besef van tijd hebt. Al is het maar in gedachten je werk becommentariëren als een sportjournalist. En als je daar echt geen raad mee weet, dan help ik je graag verder!

Hierbij alvast een mooi voorbeeld van een CEO die spel niet schuwt in zijn bedrijf, zelfs niet in moeilijkere tijden. De CEO verzamelde al zijn medewerkers in het auditorium van zijn bedrijf om te spreken over het voorbije slechte kwartaal. De schuld voor de slechte prestaties nam de CEO volledig op zich. Hij zei vervolgens tegen zijn medewerkers dat onder hun stoel een speelgoedpistool lag met pijltjes uit schuimrubber. Hij nodigde ze uit om daarmee naar hem te schieten. De lucht vulde zich met gele pijlen. De sfeer van de vergadering was volledig veranderd.

(Bron: boek “Play: How It Shapes The Brain, Opens The Imagination, And Invigorates The Soul”, Dr. Brown Stuart)

Een sprekend voorbeeld van hoe je op een speelse manier een verandering in beweging kan zetten. Dus het hoeft niet altijd zo serieus te zijn om resultaten te behalen. In elk geval is één van mijn missies om meer spel in organisaties binnen te brengen. Hiervoor hanteer ik o.a. een methodologie waar ik enorme fan van ben: de LEGO® Serious Play® methodologie. Maar daarover meer in mijn volgende blog!

 

Hoe een bedrijf de controle losliet en succesvol werd!Resource Planning: The Uncommon Way

Share Your Thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *