Verhoog de betrokkenheid van je medewerkers!

Sample Image II
0 Replies

Uit een studie van Gallup (2013) blijkt dat slechts 12% van je medewerkers betrokken zijn bij hun werk.

  • Betrokken medewerkers zijn enthousiast over hun werk en zijn 100% toegewijd. Ze dragen hun steentje bij aan de organisatie op een positieve manier. Het zijn net deze betrokken medewerkers die de drijvende kracht zijn achter de innovatie, groei en winst. Ze bouwen nieuwe producten en diensten, genereren nieuwe ideeën, verwerven nieuwe klanten, en bovendien helpen ze de economie te stimuleren door meer goede jobs te creëren.

Dergelijke medewerkers zijn een droom voor elke organisatie, toch? En toch gedragen slechts 12% van je medewerkers zich zo. Maar liefst 88% van je medewerkers staan negatief tegenover je organisatie. Gallup maakt hierbij een onderscheid tussen niet-betrokken medewerkers en actief niet-betrokken medewerkers.

  • Niet-betrokken medewerkers zijn in wezen uitgecheckt. Elke dag opnieuw dagen ze op en doden ze de tijd met weinig of geen interesse in klanten, productiviteit of rentabiliteit. Ze slaapwandelen door de dag en besteden tijd – geen energie of passie – in hun werk. Ze denken aan hun lunch of de volgende pauze. Deze niet-betrokken medewerkers maken niet alleen deel uit van je support team of sales team, maar zitten ook in je directieraad.  Het betreft 66% van je medewerkers.
  • De actief niet-betrokken medewerkers zijn niet alleen ongelukkig op het werk, ze zijn ook uit op het aanrichten van schade aan je organisatie. Zo eisen ze de managers voor zich op, ze hebben meer arbeidsongevallen, zijn verantwoordelijk voor meer kwaliteitsinbreuken, zijn vaker ziek en verlaten je organisatie vaker dan betrokken medewerkers. Elke dag ondermijnen deze actieve niet-betrokken medewerkers wat hun betrokken medewerkers hebben bereikt. En dat doen maar liefst 22% van je medewerkers!

Dat ziet er dus niet goed uit. Dit betekent dat je organisatie minder productief is dan het zou kunnen zijn… Is het niet hoog tijd om hier verandering in te brengen? Volgens Gallup namen bij organisaties die hun klanten en medewerkers met succes betrokken hebben, de prestatiegebonden bedrijfsresultaten (zoals productiviteit, omzet, absenteïsme, etc.) met 240% toe. Bijgevolg is het dus zeker de moeite waard om actie te nemen en de betrokkenheid van je medewerkers te verhogen. Gallup geeft alvast drie richtlijnen:

  1. Selecteer de juiste mensen
  2. Ontwikkel de sterktes van je medewerkers
  3. Werk actief aan hun “welbevinden”.

Interessant, ja, maar hoe?  En vooral hoe kan het onmiddellijk renderen voor je eigen business? Ontdek het op één van de sessies die we organiseren voor het verhogen van de betrokkenheid (met de Lego Serious Play methodologie). Hoe? Door het zelf te ondervinden en de rest vertellen wij je. Meer informatie en inschrijven kan hier.

Je medewerkers behandelen als je familie rendeert!Hoe is het zover kunnen komen?

Share Your Thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *