Verwelkomen of verbannen?

BLOGBERICHTEN_008
0 Replies

Ik merk dat er vandaag heel wat discussie is over bedrijven die een avondverbod inlassen voor connectiviteit naar het bedrijf toe (e-mail via smartphones, laptop, web, etc.). Ik vraag me echt af waar het naartoe gaat met de bedrijfswereld. Er komen nieuwe technologische snufjes op de markt die toelaten om flexibeler te werken. Wat merkt men nu in de bedrijven? Ze merken dat ze daar niet mee om kunnen. Dus sluiten ze hun ogen voor deze nieuwe technologieën en laten ze de medewerkers niet langer toe om ‘s avonds nog te werken. Terug naar de 20e eeuw… Een zonde. De manier waarop mensen willen werken, verandert en de bedrijven keren hun rug toe naar deze verandering. Van flexibel werken is er op deze manier geen sprake meer. Bye bye, het nieuwe werken.

Deze terugkeer naar de 20e eeuw vind ik echt geen goede stap. Omarm de nieuwe technologieën en leer ermee omgaan. Het gaat om het vinden van een goede balans, in plaats van in het extreme te schieten. Maar hoe vind je nu deze balans? Waar het volgens mij fout gaat, is dat veel bedrijven met de komst van de nieuwe technologieën (smartphones, e.d.), verwachten van hun medewerkers dat ze ten alle tijde beschikbaar zijn. Dat is verkeerd. Het is niet omdat je de middelen hebt om 24u op 24u bereikbaar te zijn, dat je effectief bereikbaar moet zijn. Er is een tijd van werken, maar er is ook een tijd van ontspannen. Collectief de bereikbaarheid beperken is niet de oplossing. Want daarmee beknot je de vrijheid van je gepassioneerde medewerkers. Maar de cultuur veranderen biedt wel een oplossing.

En dat begint bij de top! Als de leiders en managers er zelf vanuit gaan dat je ‘s avonds niet bereikbaar hoeft te zijn en ook dit voorbeeld geven, gaat het avondwerk een vrije keuze worden voor de medewerkers in plaats dat de cultuur er hen toe dwingt. Wens je eens ‘s avonds iets afwerken, dan kan dat. Maar je hoeft dat niet elke avond te doen.

Dus volgens mij is de huidige aanpak om collectief medewerkers onbereikbaar te maken, niet de juiste aanpak. Het is duidelijk dat de manier van leiding geven momenteel tekort schiet. Buig de cultuur om naar een stimulerende omgeving voor een goede balans werk/privé en zet zo een stap in de richting van gemotiveerde, enthousiaste medewerkers. Weet je niet hoe? Kenshō kan je helpen! Onze focus op de mens an sich, met een hoofd én een hart, en onze ervaring met veranderprojecten binnen organisaties kunnen je helpen deze uitdaging het hoofd te bieden.

Posted by Greet Maeyaert

Change vs transformationGeef mensen tijd om verandering te aanvaarden!

Share Your Thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *